Handbal

Samenwerkingen in Brabant/Zeeland, inschrijven voor handbaltalenten met passie en ambitie!

Beste handballiefhebbers,

Samen willen we meer kinderen aan het handballen krijgen maar ook willen we ambitieuze handbal(st)ers in de gelegenheid stellen om op nog meer momenten extra trainingen aan te bieden.

Samen is samenwerken!!!

De HandbalSchool Brabant en Deltalent zijn een samenwerking aangegaan om bovenstaande initiatieven verder te ontwikkelen en hebben dit voorgelegd aan de Handbalverenigingen en het Nederlands Handbal Verbond.

Hieronder willen wij duidelijkheid geven rondom de bestaande initiatieven en om handbaltalenten de mogelijkheid te bieden zich in te schrijven voor de HandbalSchool  en daarnaast bij de talententrainingen bij Deltalent/HandbalSchool Brabant.

HandbalSchool Brabant

Trainingen vinden plaats in Udenhout en Tilburg. Inschrijven via de website van de Handbalschool

  • HighSchool Handbal op Graaf Engelbrecht

Deltalent heeft sinds 2016 een samenwerking met Highschool Handbal op Graaf Engelbrecht in Breda. Dit omvat extra trainingen in sporthal de Ganzerik op dinsdag en donderdagochtend voor de reguliere lessen.Naast handbal worden ook andere sporten aangeboden, zoals meidenvoetbal en Atletiek

  • Deltalent

Deltalent is een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van jongeren van 11 t/m 18 jaar, door hen te begeleiden van regionaal naar nationaal niveau. Dit wordt gedaan in het gebied de Delta, dit is van Zeeland tot Tilburg en van Rotterdam tot Antwerpen, met als doel een Olympisch klimaat creƫren in de Delta. De organisatie wil dit in de toekomst uitbreiden tot 8 a 10 verschillende sporten, momenteel is er talent begeleiding voor de sporten hockey, atletiek, meidenvoetbal,rugby,handbal en schaatsen. Deltalent wil door middel van extra begeleiding en trainingen de sporters klaarstomen voor topsport. De sporter moet leren omgaan met begeleiding, supporters, sponsoren en maatschappelijke verantwoording. Tevens krijgen de talenten medische ondersteuning. Dit alles wil de organisatie bereiken door verschillende facetten. Aanmelden via http://www.deltalent.eu/aanmelden

  • RTC Brabant in Breda: RTC Zuid

 

Missie

Een kwalitatief hoogstaand trainings programma bieden waarbij excelleren centraal staat zodat we handballers/sters opleiden met als doel spelen in de nationale(jeugd) selecties. In samenwerking met het Graaf Engelbrecht en Cruyff College combineren we trainen met studeren. In samenwerking met verenigingen, Handbalschool Brabant/Deltalent selecteren we de beste potentiele sporters voor het RTC en RTC+ Breda.

RTC+, dames een vervolg programma bieden voor doorontwikkeling naar een betere kwaliteit en voorkomen van vervroegde uitstroming naar het buitenland.

Doel

  • Opleiden voor nationale (jeugd)selecties
  • Opleiden voor (internationaal) topniveau
  • Verhogen kwaliteit Ere Divisie Dames

Programma

5 trainingen waarvan

  • 3 Bal trainingen
  • 2 Fysieke trainingen