Rugby

Deltalent

Deltalent is een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van jongeren van 11 t/m 18 jaar, om deze van regionaal naar nationaal niveau te begeleiden. Dit wordt gedaan in de Delta, dit is van Zeeland tot Tilburg en van Rotterdam tot Antwerpen. Met als doel een Olympisch klimaat creƫren in de Delta.


De organisatie wil dit in de toekomst doen bij 8 tot 10 verschillende sporten, momenteel is er talent begeleiding voor de sporten hockey, atletiek, schaatsen, meidenvoetbal,handbal en nu ook rugby. Deltalent wilt door middel van extra begeleiding en trainingen de sporters klaarstomen voor topsport. De sporter moet leren omgaan met begeleiding, supporters, sponsoren en maatschappelijke verantwoording. Tevens krijgen de talenten medische ondersteuning. Dit alles wil de organisatie bereiken door verschillende facetten:

-        Training en begeleiding van huidige of oude nationale topsporttrainers en sporters. Door middel van ochtend- en avondtrainingen op verschillende locaties.

-        Professionele medische ondersteuning.

-        De sporter dient verschillende supporters te werven en hiermee een relatie te onderhouden. Dit dient voor de commerciĆ«le en sociale ontwikkeling.

-        Door trainers en talenten worden clinics georganiseerd, voor de werknemers van de sponsoren. Dit dient om de sportparticipatie onder de werknemers te verhogen en als bewustwording van het feit dat sporten leuk en gezond is.

-        De talenten hebben een maatschappelijke verantwoording. Ze dienen sociale vaardigheden te ontwikkelen en worden begeleidt dat ze een verantwoordelijke taak hebben richting de supporters, sponsoren en Deltalent en tevens bij hun school en vereniging.

de trainingsdagen , tijden en locaties kun je terugvinden in het blokje trainingstijden