< Terug naar overzicht

Alida van Daalen verkozen tot Sporttalent van het jaar in Rotterdam.

woensdag 13 december 2017

Alida van Daalen, talent van Deltalent is 11 december verkozen tot Sporttalent van het jaar in haar stad Rotterdam! Ze is pas 15 jaar oud, maar nu al een grote belofte in de atletiek. Alida heeft een bijzondere trainer: haar moeder Jacqueline Goormachtigh, tevens trainster bij Deltalent

In het Rotterdam Topsport Magazine staat een interview met Alida en haar moeder. Hieronder alvast een fragment. Het gehele interview kunt u vanaf donderdag14 december lezen.

Ze lacht onschuldig, als een doorsnee 15-jarig meisje. Maar in haar ogen licht een vuur op, de Olympische vlam. Hoe groot de eerzucht en bewijsdrang precies is blijkt eerder op de zondagochtend al tijdens de training in sporthal Kralingen. Telkens wanneer haar moeder het meetlint erbij pakt, vliegt de indoorkogel beduidend verder door de geïmproviseerde kogelstootring. Het benodigde wedstrijdelementje. 'Haar wedstrijdmentaliteit dat is het grote verschil tussen ons. Ik was van nature het lieve meisje. Alida is anders", aldus Jacqueline.

Hieronder de link naar het filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKQTIxm9Dhw