< Terug naar overzicht

RTC & RTC+ handbal komt naar Breda

donderdag 24 januari 2019

Woensdagmiddag 23 januari 2019 hebben het Nederlands Handbal Verbond, ROCWB (Graaf Engelbrecht en Johan Cruyff College Roosendaal), Gemeente Breda en Deltalent de intentie uitgesproken  om per 1 augustus 2019 een Regionaal Trainingscentrum voor jongens en meisjes en RTC+ voor meisjes handbal Breda te starten.

Het regionaal trainingscentrum handbal Breda wil talentvolle handbalsters en handballers in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar en 16 tot 22 jaar, alleen meisjes, een volwaardig trainingsprogramma aanbieden, gekoppeld aan een studie.

Het NHV streeft een doorlopende sportlijn na waarbij  sporters van Deltalent/Handbalschool Brabant kunnen doorstromen naar het RTC & RTC+ Breda programma. Vanuit het RTC & RTC+ programma kan een sporter doorstromen naar het Nationale programma van het NHV.  Om de student/sporter optimaal te kunnen bedienen wordt het onderwijsprogramma aangepast zodat er 3 ochtenden in de week zaaltrainingen gegeven kunnen worden en 2 trainingen fysiek/atletisch vermogen. Deelnemers aan het RTC kunnen op woensdag en vrijdag met de eigen club blijven trainen en in het weekend met de eigen club in de competitie spelen.

De komst van het RTC & RTC+ handbal Breda is een mooie vervolgstap op het programma zoals Deltalent/Handbalschool Brabant al een aantal jaren wekelijks geeft aan talentvolle handballers en handbalsters.

Door de samenwerking met Graaf Engelbrecht (Voortgezet Onderwijs) en Johan Cruyff College (MBO onderwijs) kan de student/sporter ook de gehele periode zijn onderwijs blijven volgen.

Het RTC & RTC+ start op 1 augustus 2019 met een trainer en een fysieke trainer en gaat trainen in de sporthal aan de Ganzerik te Breda. Het NHV heeft bewust gekozen om met meisjes en jongens te starten van 12 tot 16 jaar en het RTC+ van 16 – 22 jaar met alleen meisjes, om op termijn het niveau van de nationale competitie te verhogen.

Het NHV en de samenwerkende partijen zullen op redelijke termijn ook met de namen van de trainers naar buiten treden.

Het RTC & RTC+ handbal Breda past uitstekend in de ambities  van de gemeente Breda om meer faciliteiten te bieden voor talentvolle sporters en de ontwikkeling van het Talentencentrum in samenspraak met het ROC.