< Terug naar overzicht

Vacature bestuurslid Deltalent

dinsdag 21 mei 2019

Deltalent heeft een vacature voor een Bestuurslid.

Deltalent is een organisatie die zich inzet voor sporttalentontwikkeling van jongeren van 11 t/m 18 jaar, om deze jongeren van regionaal naar nationaal niveau te begeleiden. Dit wordt gedaan in de Delta, het gebied van Zeeland tot Tilburg en van Rotterdam tot Antwerpen. Met als doel een Olympisch klimaat creëren in de Delta.

Momenteel is er talentbegeleiding voor de sporten hockey, atletiek, handbal, rugby, meidenvoetbal en schaatsen. Deltalent stoomt door middel van extra begeleiding en trainingen de sporters klaar voor topsport. De sporter moet leren omgaan met begeleiding, supporters, sponsoren en maatschappelijke verantwoording. Tevens krijgen de talenten medische ondersteuning.

De sporters krijgen extra trainingen / begeleiding van (voormalige) topsporttrainers en sporters. Tevens verhogen de talenten hun sportniveau door professionele ondersteuning,.

Dit alles resulteert in een maatschappelijke verantwoorde ontwikkeling. De talenten dienen sociale vaardigheden te ontwikkelen en worden begeleid in hun taak richting de supporters, sponsoren, school, sportvereniging en Deltalent,

Deltalent stimuleert dat de sporters  boegbeelden in hun sociale omgeving worden.

 

De talenten kunnen op hun eigen school blijven en blijven sporten bij de sportvereniging waarvan ze lid zijn.

 

Deltalent is door talent, voor talent. Om samen te bouwen aan een Olympisch klimaat door talentontwikkeling!

 

Het nieuwe bestuurslid zal zich hoofdzakelijk bezighouden met het promoten van meidenvoetbal in de Delta

De uitdaging

De uitdaging is onze organisatie toekomstbestendig te maken en meidenvoetbal prominenter op de kaart te zetten en verenigingen aanzetten tot een betere samenwerking,

Het bestuur

Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, verdeelt onderling de aandachtsgebieden op basis van collegialiteit, bestuurt op hoofdlijnen en volgt de missie en visie van Deltalent. Het bestuur komt gemiddeld één keer per kwartaal bijeen voor de bestuursvergadering.

 

 

 

Wie zoeken wij?

Deltalent zoekt een ervaren bestuurder met passie voor meidenvoetbal die in de komende jaren met energie en enthousiasme op strategisch niveau wil bijdragen aan het behalen van onze doelen. Onze ideale kandidaat weet goed te balanceren tussen besturen op afstand en inhoudelijke betrokkenheid en heeft bij voorkeur feeling voor talentontwikkeling. Daarnaast is onze nieuwe bestuurder een teamspeler en in staat om buiten de gebaande paden te denken. In de samenstelling van ons bestuur streven wij naar een optimale mix van competenties en karakters, alsmede een goede afspiegeling van onze achterban. Vrouwelijke bestuurders worden nadrukkelijk uitgenodigd zich voor deze rol te melden.

Competentieprofiel

  • Affiniteit met meidenvoetbal
  • Bestuurlijke ervaring
  • Sociaal vaardig, sterke verbinder
  • Is creatief, initiatiefrijk en innovatief
  • Constructief kritisch
  • Teamspeler

Procedure

  • Gesprek met voorzitter en manager.
  • Na wederzijdse overeenstemming voordracht aan de andere bestuursleden.

Tijdbesteding en activiteiten bestuurslid meidenvoetbal

Een exacte tijdsbesteding voor deze functie is niet te geven. Uw activiteiten bestaan minimaal uit het bijwonen van de bestuursvergaderingen, het onderhouden van contacten met de manager en verenigingen in de Delta

Periode van benoeming

De benoeming vindt plaats door een besluit van de Jaarvergadering. De zittingstermijn bedraagt 4 jaar met een mogelijkheid tot tweemaal een herverkiezing.

 

Voorwaarden

De functie bestuurslid is een vrijwilligersfunctie en is derhalve onbezoldigd.

Hoe te reageren

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie kunt u solliciteren door het mailen van een brief met motivatie vergezeld van een cv met relevante ervaring naar Deltalent t.a.v. Dhr. Engelen Knipplein 11 4702 GN Roosendaal.( t.engelen@rocwb.nl)
Indien u dit wenst, kunt u informatie inwinnen bij de voorzitter Dhr. H. Kruis, telefoonnummer+31622749459 of bij Dhr. A. Engelen +31612963059. 

Informatie over Deltalent kunt u vinden op onze website www.deltalent.eu