Jongeren In
Beweging (Jib)

Jongeren in Beweging (JiB), is een programma van Deltalent gericht op de ‘nog niet sporter, talentvol of niet’. De eerste stap om talentontwikkeling mogelijk te maken: te zorgen dat er in ieder geval zoveel mogelijk kinderen gaan sporten.

Sportambassadeurs inspireren stadswijken met clinics en trainingen

We richten ons op stadswijken waar de gemiddelde deelname aan georganiseerde sport laag is en zorgen ervoor om kinderen te motiveren met clinics en naschoolse trainingen. Die worden gegeven door JCC studenten in de rol van sportambassadeurs, dus topsporters in een trainer/coach opleiding en van de Business opleiding en ook door studenten van Curio Sport & Bewegen, onze eigen trainers en soms door externe trainers van verenigingen of sportclubs.

Meedoen is belangrijker dan achter het scherm blijven zitten.

De werkwijze is dat we hen tijdens de gymles kennis laten maken met de trainer en die sport. Daarna kunnen ze zich inschrijven via school voor een reeks naschoolse trainingen op een vaste dag en tijd in de week gedurende 4 tot 6 weken. Daarna introduceren we een andere sport volgens dezelfde werkwijze. Ondertussen wordt er contact gezocht met verenigingen in de buurt om enthousiaste deelnemers daar een instapmogelijkheid aan te bieden.